Open Monumenten Dagen 2019 St. Urbanustoren

 

Zaterdag 14 september van 10.00 tot 17.00 uur en zondag 15 september van 11.00 tot 17.00 uur is de toren van de St. Urbanus weer open voor beklimming. Hier ziet u dan, het uurwerk- en klokkenzolder en ons torenmuseum. Vanaf dit hoge punt kunt u rondom de hele omgeving zien en een kijkje nemen in de kerk,  via het beroemde “metalen torendeurtje” wat gelukkig stand heeft gehouden tijdens de brand !

 

Iedereen is van harte welkom, alleen voor de kinderen onder de lengte van 1.20 meter en voor personen die slecht ter been zijn, kunnen wij helaas geen toegang verlenen.

Kinderen van 12 jaar en jonger, moeten vergezeld zijn van 1 volwassene, per volwassene 1 kind.

Om zeker te zijn van een torenrondleiding, kunt u op de dag aangeven, welke tijd u het beste uitkomt,elke 15 minuten start een rondleiding met maximaal 12 personen. De toegang is op eigen risico, maar Gratis, uw vrijwillige bijdrage kunt u in de bus doen bij de uitgang van de toren.

 

Tijdens de Open Monumenten Dagen, hebben wij ook een kraam, waar u het ST.Urbanusboek en de heerlijke St.Urbanus Chocolade-repen kunt kopen. Ook zijn er nog een aantal originele genrummerde dakleien te koop en het prachtige fotoboek van Jeroen Hermkens, 1 jaar foto's van de Poel. Met de St.Urbanusbalpoint (€ 1,00), kunt u zich opgegeven als “vriend van de Urbanus”,  alle opbrengst is voor herstel van de St. Urbanuskerk.  Tot ziens !