Persbericht Pauluskoor Amstelveen zingt Matthäus Passion 27 maart 2020

 

Passietraditie in Amstelveen: Pauluskoor zingt 27 maart de Matthäus Passion

150 jaar geleden werd de Matthäus Passion voor het eerst in Nederland uitgevoerd en sindsdien is hij niet meer te stuiten. Het is volgens de luisteraars van NPO4 de nummer 1 van de Hart & Ziel Lijst van 2019 en je moet ‘m één keer in je leven meemaken. Velen zeggen ‘en daarna ben je verslaafd, wil je elk jaar de Matthäus Passion horen.‘

Het Pauluskoor Amstelveen kent een Matthäus Passion-traditie en zingt ‘de Matthäus’ één maal  in de drie jaar. Dit jaar voert het Pauluskoor hem uit met een robuust koor en gerenommeerde solisten die de Matthäus Passion steeds weer als een hoogtepunt ervaren. Het wordt een indrukwekkende uitvoering. De prijs voor dit concert is beslist aantrekkelijk, nl € 30 en voor jongeren < 18 jaar € 27,50.

De solisten zijn: Aliya Akhmadeeva, sopraan, Daniëlla Buijck, alt, Erik Slik, tenor (aria's), Jeroen de Vaal, tenor (evangelist), Georg Gädker, bas (aria's), Hans Christian Hinz, bas (Christus).  Verder werken mee The Classics, jeugdkoor, het orkest Philharmonia Amsterdam en organist Cor Brandenburg. Het geheel staat onder leiding van Marcel Joosen, dirigent.

Het concert

·        is op 27 maart 2020

·        vindt plaats in de Augustinuskerk, Amstelveenseweg 965
1081 JG Amsterdam-Buitenveldert

·        begint om 19.30 uur

·        heeft als toegangsprijs € 30 (inclusief programmaboekje en consumptie), onder 18 jaar is dat € 27,50

 

Kaarten verkrijgbaar op www.pauluskoor.nl of bij de leden.