Welkom bij de Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus

Of u nu door het Amsterdamse Bos fietst of langs de oevers van de Amstelveense Poel wandelt, steeds weer valt uw oog al van verre op de opmerkelijke spitse toren van de Bovenkerkse Urbanuskerk.
De beroemde architect dr. P.J.H. Cuypers bouwde, tussen 1873 en 1889, op het mooiste plekje van Amstelveen een monument dat door zijn bouwkundige schoonheid vele duizenden mensen heeft weten te bekoren en dat met het voortschrijden der jaren alleen maar in maatschappelijke en culturele waarde toeneemt. Amstelveen heeft met de Urbanus binnen haar grenzen een uniek staaltje van neogotische bouwkunst. De schilderachtige situering van de Urbanus aan de natuurlijke oever van de veenpoel is een extra bewijs van de genialiteit van het oorspronkelijke kunstzinnige concept van Cuypers.
Wie in Bovenkerk, Westwijk, Aalsmeer-Oost of in oud Amstelveen woont, mag er terecht trots op zijn vanuit zijn of haar woon- of werkplek van zo'n uitzonderlijk uitzicht te kunnen genieten. Het is een markant baken in de wijde omgeving.
De Urbanus kan gezien worden als gezamenlijk cultureel erfgoed en het gebouw is van grote culturele waarde.
Die culturele waarde wil de Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus ook ten goede laten komen aan niet parochieel gebonden personen en instellingen.

Voor informatie over schenken aan de Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus kunt u zich wenden tot de secretaris, Paula Valent, telefoon 020-6471743, of per e-mail: vriendbov.urbanus@gmail.com.